Vesijumppa on erinomainen harjoittelumuoto kaikenikäisille, erityisesti ikääntyville. Vesi on suosittu liikkumisympäristö erityisryhmille ja kuntoutustarpeessa oleville ja sitä lähestyville. Vedessä voi harjoitella monipuolisesti ja turvallisesti. Vesi mahdollistaa monia sellaisia harjoitteita, jotka eivät maalla onnistuisi.

Vesi on pehmeä elementti

Jo pelkällä vedessä ololla on terapeuttisia vaikutuksia. Lisäksi vedessä lihasjännitys ja kivut vähenevät. Samalla lämmin vesi hieroo ja rentouttaa. Veden vastus tehostaa liikkeitä ja antaa haastetta tasapainolle. Veden noste taas mahdollistaa laajemmat liikeradat ja keventää nivelten liikkuvuusharjoituksia. Altaassa harjoitetaan lihaskuntoa ja tasapainoaistia vahvistavia ja ylläpitäviä toimintoja itsenäistä suoritusta ja turvallisuutta tukien.

Ohjattua vesijumppaa Tampereella Viola-kodin tiloissa.

Valvottu aamuallas

Valvottu aamu-uinti on omatoimista harjoittelua vedessä. Viola-kodin harjoitusvälineet ja vesijuoksuvyöt ovat vapaassa käytössä harjoittelun aikana. Tarvittaessa saat ohjausta, neuvontaa ja opastusta fysioterapeutilta.

Ohjattu vesijumppa ryhmässä

Ohjattu allasvoimisteluryhmä kestää 30-45 minuuttia kerrallaan. Ryhmän koko on altaan mitoituksen mukaan maksimissaan 21 henkilöä/ryhmä. Ryhmässä harjoittelu tapahtuu ohjaajan näyttämien liikkeiden mukaisesti. Harjoittelu sisältää voima- ja tasapaino-, liikkuvuus- sekä rentoutumisharjoituksia erilaisten välineiden kanssa ja ilman. Tavoitteita määritetään vielä kunkin ryhmän ja yksilön kanssa erikseen.

Tule tutustumaan meihin ja tiloihimme ennen päätöstäsi. Viola-kodin fysioterapeutti keskustelee kanssasi vesiliikunnan sopivuudesta juuri sinulle. Hän katsoo kanssasi mahdolliset erityistarpeesi ja sinulle sopivimman harjoittelumuodon sekä ryhmän.

Esteettömät allastilat

Vesiliikuntapalvelut Viola-kodissa ovat terveyttä ja hyvinvointia, liikkumis- ja toimintakykyä sekä kuntoutumista monipuolisesti tukevia. Viola-kodissa tilat on suunniteltu ikääntyneiden tarpeita vastaamaan. Tilat ovat esteettömät, turvalliset ja toiminnan kannalta tarkoituksenmukaiset.

Vesiliikuntapalvelut ovat tärkeä osa Viola-kodin palvelukokonaisuutta. Talon ulkopuolelta aktiiviset seniorit löytävät väylän tulla mukaan toimintaan ja pitää yllä omaa toimintakykyään.

Turvallista ja monipuolista liikuntaa

Vedessä on kaikkien helppo ja mukava liikkua. Se madaltaa kynnystä riittämättömästi liikkuvien ikääntyneiden ihmisten liikunnan aloittamiseen ja sen säännölliseen toteuttamiseen. Vesiliikunnan harrastaja/kuntoutuja harjoittaa tasapainoaan ja koordinaatiotaan, vahvistaa lihaksiaan, kehittää liikesujuvuuttaan sekä lisää kestävyyttään käyttäen hyväksi veden vastusta ja erilaisia välineitä.

Sopiva veden lämpö hitaammin liikkuville on 28-32 astetta. Uimahalleissa veden lämpötila on usein matalampi. Lihasjännitys ja kivut vähenevät myös dynaamisten liikkeiden sekä veden hierovan ja rentouttavan vaikutuksen johdosta. Viola-kodin altaan lämpötila on säädetty 29,5 asteeseen.

Olemme päättäneet pitää Viola-kodin allasosaston suljettuna 2021 alkuvuoteen asti. 

 

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia 

 

Pääseekö 198€ kausimaksulla uimaan monena päivänä viikossa?

Kausimaksulla (198€) pääsee uimaan kerran viikossa, jumpalle jolle on ilmoittautunut etukäteen.

Milloin kausimaksu maksetaan?

15.01.2020

Voiko kausimaksun maksaa erissä?

Kausimaksun voi maksaa kahdessa osassa, maksupäivät ovat 15.1 ja 15.3.

Mikäli on lääkärintodistuksella osoitettavissa pitkä sairauspoissaolo, ei tarvitse toista erää maksaa lainkaan (polvi/lonkkaleikkaus, syöpähoidot tmv.)

Tuleeko kausimaksun myötä uinnit kalliimmaksi?Esimerkkinä kevätkauden keskiviikon ryhmä kokoontuu 19 kertaa. Tämä tarkoittaa sitä, että yhden kerran hinta on 10,40€, kun taas ennen hinta oli 10€.

Jos en pääse omalle tunnilleni, saanko mennä samalla viikolla jollain toiselle tunnille?

Kesken kautta on mahdollista vaihtaa pysyvästi allasjumpparyhmää, mikäli tilaa on.

Muuten toivomme asiakkaiden sitoutuvan omaan ryhmäänsä, eikä tunneilta toiselle siirtyminen ole mahdollista.

Saanko tulla allasjumppaan vaikken olekaan seniori?

Uimaan pääsee vaikket kokisikaan olevasi seniori

 

Varaa paikkasi Viola-kodin asiakaspalvelusta 044 4500 927 tai jenni.tuori@viola-koti.fi