Päiväkeskustoiminta kotona asuvan ikäihmisen tueksi

Viola-kodin päiväkeskuksen palvelut on suunnattu tamperelaiselle ikäväestölle. Päiväkeskus on 15-paikkainen ja toimii tähän tarkoitukseen suunnitelluissa, viihtyisissä sekä liikuntaesteettömissä tiloissa Willa Violassa, osoitteessa Juhlatalonkatu 7 A.
Päiväkeskus on avoinna arkisin klo 9-15 välillä.

Päiväkeskuspäivä sisältää seuraavat peruspalvelut:

Aamiainen, lounas, päiväkahvi, virkistystoiminta, henkilökohtainen huolenpito päivän aikana sekä tarvittaessa peseytymisapu ja sauna.

Päiväkeskustoiminnan tavoitteena on

Tuoda ikäihmisten elämään kotona asumista helpottavia palveluja, huolenpitoa sekä neuvontaa. Lievittää yksinasuvan iäkkään henkilön yksinäisyyttä ja turvattomuutta. Tukea omaishoitoa ja omaishoitajien jaksamista tarjoamalla hoivaa hoidettaville. Sekä tarjota virkistystä ja uusia ihmissuhteita ikätovereiden parissa. Nämä kaikki yhdessä tukevat fyysistä ja sosiaalista kuntoutusta.

Henkilökohtainen palvelupäivä

Päiväkeskuspäivien sisältöä ja päivän pituutta voidaan järjestää myös toisin asiakkaan ja hänen omaisensa toivomuksesta. Päivän rakenne ja tarpeet sovitaan yhdessä asiakkaan ja hänen läheistensä kanssa. Voimme toteuttaa henkilökohtaisia palvelupäiviä kaikissa yksiköissämme asiakkaan tarpeet huomioiden.

Virikkeelliseen elämään suuntaavaa fyysistä ja sosiaalista kuntoutusta

Toiminta on yksilöllisesti suunniteltua fyysistä ja sosiaalista kuntoutusta tukevaa ja virikkeelliseen elämään suuntaavaa ja motivoivaa. Jokaiselle kävijälle määritellään asiakaskohtaisesti tavoitteet, joiden toteutumista seurataan säännöllisesti yhteistyössä asiakkaan, omaisten ja muiden mahdollisten yhteistyötahojen kanssa. Päiväkeskuksen tiloissa sijaitsee Kuntosali Woimala, jota hyödynnetään ryhmätoiminnoissa ja yksityisesti. Päiväkeskuspalvelun piiriin hakeudutaan oman alueen kotihoidon kautta. Tai yksityisesti suoraan Viola-kodin päiväkeskuksen henkilökunnan kautta. Päiväkeskukseen voi tulla myös omaishoidonpalvelusetelillä. Lisää infoa päiväkeskuksista löydät Tampereen kaupungin sivuilta.

Päiväkeskus on suunnattu tamperelaisille vanhuksille

Tuemme omaishoitajaperheitä

Viola-Kotiyhdistys ry on Tampereen kaupungin palveluntuottajaluettelossa. Tuemme omaishoitajaperheitä monin eri tavoin, hoidettavan voi tuoda Viola-kodin päiväkeskukseen hoitoon omaishoitajan virkistysvapaan tai terveydellisten asioiden hoitamisen ajaksi. Hoidettavan hoivamaksu tapahtuu tällöin palvelusetelillä, joita myöntää Tampereen kaupungin omaishoidontuen toimisto.

Tutustu lisää keinoihin, joilla tuemme omaishoitajaperheitä täällä. 

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.