Ryhmäkodit

Viola-koti tarjoaa palveluasumista ikäihmisille palvelukorttelissamme, meillä on ryhmäkoteja kolmessa kiinteistössä Tampereen Tampellan alueella: Viola-kodissa, Willa Violassa ja Pellavantorilla. Viola-kodin ja Willa Violan ryhmäkoteihin asukasvalinnat tekee ensisijaisesti Tampereen kaupunki. Yksityinen tehostettu ryhmäkotiasuminen on keskitetty Pellavakotiin, jossa osan hoidosta voi maksaa myös palvelusetelillä.

Ryhmäkodeissa asukkailla on oma huone ja kylpyhuone. Kaikista ryhmäkodeista löytyy myös huoneita, jotka soveltuvat kahden hengen yhteiseen asumiseen. Asukkailla on käytettävissään oman asuntonsa lisäksi yhteiset ruokailu- ja oleskelutilat sekä saunatilat. Vuokraa maksetaan oman asunnon neliöiden lisäksi yhteisistä neliöistä. Ryhmäkoti on kuin iso koti, jossa arki järjestellään kulloinkin asukkaina olevien ihmisten tarpeita vastaamaan. Henkilökunta ryhmäkodeissa on paikalla ympäri vuorokauden. Ryhmäkotitasoinen asuminen Tampereella on nimeltään tehostettua palveluasumista.

Violan ryhmäkodit Tampereella

Viola-kodin palvelukorttelin toimipisteet

Violan ryhmäkodit Tampereella

Viola-kodin ryhmäkoti (Juhlatalonkatu 4, 2.krs)

 • Viola-kodin ryhmäkodissa on 14 paikkaa, joista yksi on lyhytaikaispaikka.
 • Lyhytaikaisjaksojen asiakasvalinnat tekee Tampereen kaupunki ja paikka on pääasiassa omaishoitajien lakisääteisten vapaiden toteuttamiseen varattu.
 • Yhden hengen asuntojen koot ovat 23,5 – 25 m2 ja kahden hengen asuntojen koot 43,5 m2 ja 55 m2.

Willa Violan ryhmäkoti (Juhlatalonkatu 7, 2.krs)

 • Willa Violan ryhmäkodissa on 20 paikkaa.
 • Yhden hengen asuntojen koot ovat 24,5 – 28,5 m2 ja kahden hengen asuntojen koot 35 – 36,5 m2. Yhdelle hengelle on 14 huonetta ja kahdelle hengelle 3 huonetta.

Pellavakodin ryhmäkoti (Pellavantori 2B, 2.krs)

 • Pellavakodissa on 16 paikkaa.
 • Asuntojen koot ovat 24,5 – 33,5 m2.

Tutustu asuntojen vuokriin täällä. 

Viola-kodin palvelutalo

Viola-kodin palvelutaloon hakeudutaan sopimalla henkilökohtainen haastattelu toiminnanjohtajan kanssa. Tapaamisen aikana käydään läpi tarvetta palveluasumiseen, nykyisen asumismuodon haasteita, terveydentilaa yms. Käynnille otetaan mielellään mukaan läheisiä tai omaisia. Näin pystymme tarjoamaan Tampereella laadukasta palveluasumista ikäihmisille. Palveluasumiseen ja tehostettuun palveluasumiseen on mahdollista hakea palveluseteliä Tampereen kaupungilta, mikäli kriteerit kunnan puolesta täyttyvät. Asiasta voi keskustella oman asuinalueen asiakasohjaajan kanssa. Yleistä neuvontaa tarjoaa Tampereella Kotitori.

Asuntojen koot ovat 40 – 55 m2. Sähkö maksetaan huoneistokohtaisen mittarin mukaisesti ja sähkösopimus tulee tehdä itse.

Viola-kodissa vuokra-asumiseen liittyvät aina myös palvelut. Pienin mahdollinen kulu vuokran lisäksi on yksityisen tuetun asumisen kk-maksu. Tämä on se hinta, jonka palvelutalossa asuminen maksaa verrattuna esimerkiksi asumiseen naapuritalossa, jossa ei ole henkilökunta läsnä ympäri vuorokauden. Tutustu asuntojen vuokrahintoihin täällä. 

Toiminnanjohtajan yhteystiedot löydät täältä.

Viola-kodin palvelutalo

Viola-koti palvelutalo

Yksityisen asumispalvelu Viola-kodin palvelutalossa

Tuotteiden sisällöt on määritelty tarkkaan. Sisältö avaa mitä asukkaalle kuuluu hintaan ja mitä maksetaan vuorokausihinnan lisäksi erikseen.

Tuettuun asumiseen ei kuulu säännönmukaista palvelua kodin sisälle. Asukkaalle taataan ympärivuorokautinen turvapalvelu (laite ja hyvinvointiranneke talosta) ja siihen liittyvät turva-auttajan käynnit kotiin, sairaanhoitajan palvelu vastaanottoaikana palvelutalon alakerrassa sekä osallistumismahdollisuus kulttuuri- ja viriketoimintaan. Lisäksi asumisen vrk-hintaan kuuluu aamu-uinnit talon pohjakerroksen uima-altaalla kahdesti viikossa. Muu palvelu annetaan erikseen sopien ja kotihoidon tuntihintoja noudattaen.

Palveluasumiseen kuuluu säännöllinen palvelu kodin sisällekin eli Violan henkilökunnan antama apu klo 7 – 22 välisenä aikana. Yöaikaisesta avusta kotiin laskutetaan erikseen. Palveluasumiseen kuuluu myös kotisiivous kerran kuukaudessa. Muusta avusta ja esim. aterioista laskutetaan erillisen hinnaston mukaan.

Tehostettuun palveluasumiseen kuuluu ympärivuorokautinen hoiva ja hoito, kaikki päivän ateriat sekä asunnon siisteydestä huolehtiminen.

Kaikissa vaihtoehdoissa maksetaan lisäksi asunnosta aiheutuvat kulut (vuokra, vesi, sähkö), omat lääkekulut, hygienia- ja hoitotarvikkeet, pyykkihuolto ja saunojen käyttö sekä henkilökohtaiset muut menot kuten kampaaja, jalkahoito, hammaslääkäri jne.

Willa Violan ja Pellavantorin asumispalvelut

Kiinteistö Oy Willa Violan ja As Oy Pellavantorin asukkailla on mahdollisuus liittyä Violan palveluiden piiriin. Liittyminen tapahtuu maksamalla hyvinvointipalvelumaksua.

Hyvinvointipalvelumaksun kautta asukkaat kuuluvat Violan sisäpiiriin ja voivat kääntyä henkilökunnan puoleen sekä omassa yksikössään että Viola-kodin toimistossa.

Hyvinvointipalvelumaksuun sisältyvät palvelut:

 • Ympärivuorokautinen turvapalvelu kaikkina viikon päivinä (hoitajakutsu-painike)
 • Turva-auttajan käynnit samasta talosta. Tilanteen selvittely (alle 15 minuuttia) ja ensiapu kuuluvat hyvinvointipalvelumaksuun.
 • Sairaanhoitajan vastaanotto arkisin vastaanottoaikana viikoittain (verenpaine- ja verensokerimittaukset sekä neuvonta sairaanhoidollisissa asioissa)
 • Palveluohjaajan ohjaus ja neuvonta, asiakassuunnitelman tekeminen sekä palveluiden järjestämisapu
 • Asiakaspalvelupiste Viola-kodissa, Juhlatalonkatu 4, avoinna arkisin klo 9-15 välisenä aikana
 • Valvottu aamu-uinti Viola-kodissa sovittuina aikoina (poikkeustilan takia altaamme on toistaiseksi suljettu)
 • Kuntosalin käyttö sovittuina aikoina Willa Violassa
 • Osallistumismahdollisuus Viola-kotiyhdistyksen kulttuuri- ja viriketoimintaan palvelukorttelissa
 • Asunnon oven avaus maksutta ympäri vuorokauden, jos avain on unohtunut
 • Aterioita voidaan esim. tilapäisen sairauden vuoksi tuoda kotiin erillisestä maksusta

 

Willa Violan ja Pellavantorin asumispalvelut

Willa Violan ja Pellavantorin asumispalvelut

Tarjoamme laadukasta palveluasumista ikähimisille, minkä takia palvelutalomaksuun on mahdollista ottaa lisäpalveluna käyttöön hoitaja-painikkeen sijasta hyvinvointiranneke.

Asukkailla on mahdollisuus täydentää asumistaan kotihoidon palveluilla. Tutustu palveluihin täällä. 

 

Ota yhteyttä

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.